OG Sigortalar

OG SİGORTALAR





OG sigortalar; hat başlarında, trafo üstlerinde, KÖK hücrelerinde de kullanılır. Yaklaşık 10ms’de açma yapar
Sigortalar, aşırı yük koruması için uygun bir cihaz değildir, çünkü Imin (asgari açma akımı) değerinin üzerindeki sahada emniyetle çalışır. Bir başka deyişle, In (anma akım) değeri ile Imin değeri arasındaki sahada emin bir açma yapamaz ve bazı hallerde sigorta tahrip olabilir. 

Dış Kısım:  kahverengi sırlı atmosferik şartlara, yüksek basınç ve yüksek ısıya dayanıklı elektroporselenden yapılmıştır.

İç Yapısı: İç Eleman gövdesi yıldız kesitindedir. Bunun üzerine titizlikle sarılan erime telleri gövde boyunca tamamen birbirinin aynı pek çok hücrecik oluşturur. Her hücrecikteki tel kesit ve boyları kesinlikle aynıdır. Böylece akım hattı boyunca birçok kısmi arklar oluşur, ısı enerjisi eşit olarak tüm sigorta boyunca dağıtılır ve daha yüksek kesme kapasitesine erişilmiş olur.




OG Sigorta Tipleri






TERMİK KORUMA (Akım Sınırlayıcı, Artçı Sınıf)

OG sigortalarda In ile Imin arası açma yapamayacağı için sigorta aşırı ısınıp, patlama neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için Termik koruma sigortaları kullanılabilir.

Termik Koruma Sistemi sigortanın iç bünyesinde yer alır ve sigortanın her ne sebepten olursa olsun aşırı ısınması halinde, tehlikeli olacak termik zorlamaya erişilmeden önce, çarpma piminin kurtulması vasıtasıyla şalterin açılmasını dolayısıyla devrenin kesilmesini sağlar.





Elektrik Elektronik Müh. Soner Çavumirza




ilk yorumu siz yapın "OG Sigortalar"

Yorum Gönder